Kontakt

Telefontid:
Mån-fred: 9.00-10.00
(Stängt onsdagar)

Öppettider:
Mån-fred: 9.00-17.00 
eller enligt överenskommelse
(Stängt onsdagar)

Mobil:
0707-540 400

Maila »

Allergier och Intoleranser

Vi vill arbeta med kroppen som helhet och om en kropp ska må bra måste magen först och främst fungera.
Det är just på grund av att många i dag har dolda intoleranser mot olika livsmedel som gör att andra kroppsdelars funktioner nedsätts och andra allergier, exempelvis pollenallergi, uppkommer.
Det går inte att läka kroppen och samtidigt utsätta den för allergener den inte klarar av att ta hand om.
Något av det första vi gör är därför att ta reda på om det finns en födoämnesintolerans innan vi går vidare med behandling.

Allergi kontra Födoämnesintolerans

Allergier (IgE-antikroppar) är en allvarlig form av allergi som ger en omedelbar reaktion (klåda, rodnad, svullnad eller anafylaktisk chock). Vi testar inte IgE-antikroppar och rekommenderar dig då att kolla upp dessa på vårdcentralen.

När vi talar om födoämnesintolerans (även kallat fördröjd allergi eller allergi typ 3) är det som kallas för IgG-antikroppar inblandat.

Födoämnesintolerans tar sig i uttryck genom att immunförsvaret reagerar på viss ”ofarlig mat” som det var en fiende.
Att reaktionen är fördröjd (allt från 1 – 48 timmar) gör det svårt att veta att det är maten man åt i går som orsakar huvudvärk i dag, än svårare att veta vilken mat man åt som orsakade reaktionen.

De vanligaste IgG-allergenerna är gluten och mjölkprotein, men även allergener från soja och ägg är vanligt. Man kan dock ha överkänslighet mot en mängd olika födoämnen och därför kan det många gånger vara lämpligt att göra en ImuPro-test där man kan få reda på vilka IgG-antikroppar man har i blodet.

ImuPro

ImuPro testar upp till 280 olika födoämnen. Detta test kan göras antingen med ett kappilärblod eller ett test på vårdcentral med hjälp av venblod. (Det finns vårdcentraler som vägrar göra detta test i sådana fall kan man ta kappilärt blod istället.*

Vad händer i kroppen vid en intolerans?

Om tarmarna får i sig sådant de inte vill ha och saknar det de behöver kan det som kallas för läckande tarm uppstå.

Tarmarna har uppgiften att släppa igenom de näringsämnen som ska transporteras med blodet och hålla borta sådant som inte ska finnas i blodet. När de börjar läcka förlorar de det skyddet. Därigenom kan mikrober, toxiner och osmälta matmolekyler läcka ut i blodbanan.

Dessa matmolekyler måste tas om hand av antikroppar som kroppen bildar — en matöverkänslighet har uppstått.

Vilka symtom kan uppstå?

Med tiden kan matintoleranser och läckande tarm orsaka en mängd olika symtom och sjukdomar som: allergier (ex. pollenallergi), eksem, Chron’s sjukdom, diabetes, Alzheimers, ADHD, fibromyalgi och andra värksjukdomar, migrän, depression, astma och energibrist för att bara nämna några.

Det finns hjälp att få

Skulle du ha en av ovan nämnda sjukdomar behöver det inte nödvändigtvis betyda att du alltid kommer att ha det. Genom att hjälpa kroppen att läka mag- och tarmsystemet hjälper du hela kroppen till ett friskare liv och kan på så sätt i många fall reversera sjukdomen.

På Må Bra Naturligt kan vi i mikroskop kolla i ditt blod om där finns mikrober som inte hör hemma där, dvs. om din tarm till blodet läcker igenom sådant som inte ska finnas där. Du får hjälp att läka din tarmslemhinna genom att undvika mat du inte tål och tillföra sådant som bygger upp samt att rena kroppen från sådant som inte ska finnas där som toxiner, parasiter och candida.

Med tiden kommer du kunna återinföra de flesta födoämnen i din kost!

Vi har många erfarenheter av att ha kunnat hjälpa människor att bli av med en mängd olika symtom och sjukdomar i botten orsakade av födoämnesintoleranser.

Välkommen du också! Din hälsa är vårt mål!

*En pdf med referenser hittar du här.

Toxiner som vi utsätts för

Mängden E-ämnen, färgämnen, smaktillsatser, förtjockningsmedel, aspartam, glutamat, m.m. som finns i vår mat, har ökat enormt, även om det på senare tid skett ett visst uppvaknande — hos vissa.

Även bekämpningsmedel från jordbruksindustrin påverkar. Och även om vi i Sverige har stränga restriktioner om vad som får användas och inte användas — kom ihåg att mycket av vår mat importeras. Bara för att det tillåts i vår mat betyder inte att alla tål det.

Vill du veta mer kan jag rekommendera boken: ”Den hemlige kocken” och ”Äkta vara” av Mats-Eric Nilsson.

5 steg för att läka en läckande tarm

  1. Undvik de födoämnen kroppen reagerar på. Du undviker ämnen som du inte tål i ca 5 veckor innan du introducerar ämnet igen. Nedan finns en länk till ett häfte från ImuPro där du kan hitta mer instruktioner.

  2. Döda alla mikrober, parasiter, candida m.m. med produkter som Malört, NejlikaValnötsbark,, Pau d’Arco, Kaprylsyra eller kombinationer som Ultra Balans och Ultra Detox, som man lämpligen tar tillsammans. Det finns många fler örter och kommer du till mig kan jag anpassa vilka som passar dina behov bäst.

  3. Rena kroppen från toxiner och tungmetaller. Det kan ta olika lång tid beroende på vilken typ av toxiner det är. Mighty Detox och CH-77 är produkter som renar från tungmetaller. Det är viktigt att man samtidigt som man renar kroppen från tungmetaller hjälpa lever och njurar att kunna rensa ut det. Kom ihåg att dricka mycket vatten, det är viktigt i alla reningsprocesser.

  4. Läk tarmslemhinnan. För att understödja läkningen finns det bra produkter: glutamin, aloevera, Sanukehl Prot och mjölksyrebakterier. Att äta oxbenbuljong och gelatin från nöt ger tarmen rätt aminosyror för att bli återuppbyggd.

  5. Efter en tid kan du börja återinföra vissa ämnen i din kost. Ta ett ämne i taget och vänta ett tag innan du testar nästa ämne. Oftast är det kanske bara ett eller 2 ämnen som du behöver undvika en längre tid, upp till ett år.

Läs mer i Imupro broschyren

Besök min webbshop

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB