Hårmineralanalys

Hårmineralanalys är ett verktyg man kan använda sig av för att enkelt och ekonomiskt upptäcka mineral- och näringsobalanser samt eventuella toxiska belastningar i kroppen.

Alla våra näringsämnen, vitaminer, mineraler, fetter, proteiner, kolhydrater, vatten m.fl. måste finnas i vår kost och kropp för att kroppens funktioner ska kunna fungera. Saknar vi exempelvis bara en enda av alla mineraler kan vi inte överleva. Men liksom brister är farliga är även ett överskott av en enskild mineral dåligt för hälsan och fysiken.

I vårt allt mer jäktade och näringsfattiga samhälle har många näringsobalanser - vilket kan yttra sig i utbrändhet, trötthet, hyperaktivitet, magproblem (allergier, inflammationer som ett brev på posten av en uppochnervänd mage), men också hudproblem, hormonella problem och till och med barnlöshet. Genom en kost- och livsstilsförändring kan man rätta till näringsobalanser och på det viset tillföra de verktyg och material som kroppen behöver för att dess naturliga funktioner ska kunna fungera.

När ska man göra en hårmineralanalys?

Arbetar du tillsammans med mig eller en annan terapeut kan vi först behöva stärka, avgifta och återställa kroppen innan vi gör en hårmineralanalys.

När vi känner att kroppen är redo använder vi analysen för att finjustera det sista genom att balansera upp mineralerna och på det viset även balansera upp en del vitaminer och få en sista ordning på ämnesomsättning så att du i fortsättningen kan få en kropp där dina celler kan klara av att reproducera sig själv på rätt sätt.

Ibland kan en hårmineralanalys vara viktig att göra med en gång om vi misstänker att det är en grav obalans, eller kanske en tungmetallsförgiftning i botten.

Eller kan det vara så att du "bara" är lite "trött och sliten" och vill göra en enkel hälsoundersökning för att få lite mer livskvalité, vilket gör en hårmineralanalys till en utmärkt "genväg" för att snabbt och enkelt få visshet om din kropps situation.

Varför just hårmineralanalys?

Vi har valt att arbeta med hårmineralanalys då vi funnit den vara mycket tillförlitlig. Förutom att visa på nivåerna av de olika mineralerna (och eventuella tungmetaller) så visar den även på relationen mellan de olika mineralerna vilket är ett oerhört viktigt attribut. Mineraler kan antingen samverka eller motverka beroende på i vilket förhållande de är till varandra.

Till skillnad från blod- och urinanalyser som mer ger en ögonblicksbild (det kan visa en hög nivå på grund av något du precis ätit – trots att du kanske har för låg nivå av det ämnet i vanliga fall) så ger hårmineralanalysen en överblick över hur dina nivåer sett ut de senaste två månader.

Andra vävnader som naglar och könshår går också bra att mäta för att få en överblickanalys, men då de växer mycket långsammare så ser man inte de absolut senaste mineralbalanserna som med de andra analyserna. Av dessa skäl har vi bestämt oss för att arbeta med hårmineralanalys. Tillsammans med den detaljerade närings- och tungmetallsbedömningen tillkommer även ett skräddarsytt kosttillskottsprogram, men även kostförslag, vilket skyndar på balanseringen.

Med hjälp av hårmineralanalysen kan vi även se vilken metabolisk typ då, huruvida din ämnesomsättning är snabb eller långsam och kan då få en grund att stå på för att rätta till eventuella sköldkörtel- och binjureproblem. Dessutom ger den en översikt på ditt endokrina system som styr hormonerna och kan då utgöra en mall för att rätta till eventuella sådana problem.

Vad händer efter en hårmineralanalys?

Redan efter 2-3 månader känner sig de flesta mycket bättre.

Därefter går man oftast ner till en underhållningsdos med tillskott. Efter 6 månader är det rekommenderat att göra en ny analys för att se hur bilden har förändrats och hur "kuren" har påverkat kroppen.

Tänk på att det får ta tid att må bra.

Din kropp har troligen kämpat länge på reservresurser och behöver tid för att återställa sig och hamna i balans.

Ha inte alltför bråttom!

Genom att ge kroppen RÄTT sorts verktyg kommer den att kunna självläka och återfå balans och full funktion.

Beställ en hårmineralanalys på måbranaturligt

Boka tid för Telefongenomgång av hårmineralanalys
20 min ingår. Bör bokas till en dag ca en månad efter analysen har skickats.

Ladda ner Nutritechs informationsbroschyr här

Kontakt

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB