Om Christina

Hej!

Mitt namn är Christina Desirée Sjöqvist och har sedan många år tillbaka jobbat som närings- och fytoterapeut. Jag brinner verkligen för att hjälpa andra att uppnå hälsa. Kanske för att jag själv har gått igenom så mycket i mitt liv, både känslo- och hälsomässigt. 

Som liten var mina största intressen min cello, som jag spelade flitigt på, och att måla. Dessa intressen och min underbara mormor var det som hjälpte mig igenom en jobbig barndom. Det finns många saker som kan smärta barn och som jag led av, men jag håller mig till de som hade med hälsan att göra. Jag hade som tonåring så extremt mycket finnar, hela jag var full av dem - även på ryggen. Jag minns hur läkaren gav mig antibiotikakurer, men inte hjälpte det. Som jag led av detta! Särskilt som ung så vill man ju gärna se fin ut. 

Åren gick, jag växte upp, gifte mig och vid 25 års ålder åkte jag och min man till Afrika som volontärarbetare, för en annan stark passion jag har är att hjälpa andra. Men innan man åker till ett exotiskt land för att vistas i djungeln "måste" man vara helgarderad och ta alla vacciner läkaren rekommenderade - 8 stycken minns jag det var. Jag tog alla vaccinerna samma månad. Redan då hände något med min kropp - jag minns så väl hur trött och orkeslös jag kände mig. Ingen bra start på vår resa som vi hade tänkt kanske skulle vara många år.

Vad som hände sen kan du läsa om i tidslinjen lite längre ner på sidan. 

Jag hoppas du kommer kunna känna tillförsikt av min och många andras berättelser till att det går att må bra. Titta gärna runt på hemsidan och känn dig alltid välkommen att kontakta mig om du har några frågor.

Varma Hälsningar
Christina Sjöqvist

 
Vad är en näringsterapeut?

En utbildad näringsterapeut har studerat biokemi, nutrition, vitamin- och mineralterapi.

Hos en näringsterapeut får du rådgivning hur kroppen behåller och eventuellt behöver återställa den biokemiska balansen.

Vårt mål är att främja en optimal hälsa genom ett för klienten individuellt skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram.

När du planerar att besöka en näringsterapeut, se till att denne är utbildad och minst uppfyller kraven som NMTF (näringsmedicinska terapeutförbundet) ställer eftersom titeln tyvärr inte är skyddad.

Läs mer på: www.nmtf.se

Vad är Funktionsmedicin?

Funktionsmedicin är ett integrativt medicinskt synsätt där livsstilsförändringar och näringstillskott rekommenderas som ett komplement till skolmedicinsk behandling.

Det är ett medicinskt område som strävar efter att på vetenskaplig grund hitta och behandla de verkliga orsakerna till ohälsa.

Läs gärna mer: www.funktionsmedicin.se

Några exempel på kurser och diplom:

 • Diplomerad massageterapeut i Linköpings Kroppsterapiskola

  • Koreansk handakupunktur
  • Diplomerad cirkulations- och nervbanemassör
    
 • Certifierad för hårmineralanalys
 • Diplomerad närings- och fytoterapeut på Nordiska Närings- och fytoterapiskolan i Stockholm
  • biokemi
  • vitamin- och mineralterapi
  • örtmedicin m.m.
 • Mängder diverse hälsokurser, seminarium om föreläsningar om näringsmedicin, hormoner, allergier, homeopati m.m.
 • Mentorship program om Nordic Lab 
 • Mikroskopering av blod
 • Basmedicin

Det jag kan hjälpa dig med:

Hos mig som näringsterapeut får du rådgivning på hur du kan återställa din biokemiska balans. Efter att ha tittat i ditt blod och gjort en scanning, pratat om din sjukdomshistoria och livsstil kommer jag kunna utfärda ett skräddarsytt kosttillskottsprogram samt ge dig individanpassade kost- och livsstilsråd.

Jag har personligen upplevt och fått se hur kraftfullt närings- och örtmedicin är när det kommer till att återställa obalanser och hjälpa kroppen att självläka. 

I stort alla mina kunder får råd angående kost och livsstil. Även om du kommer märka stor skillnad på din hälsa med kosttillskott, är grunden till en långsiktig god hälsa hur du lever, äter, rör dig, andas, sover och tänker.

Men det gäller att du bestämmer dig för att följa råden och fullfölja programmet.

Tänk på att din hälsa är i dina händer! Min roll är att leda dig på vägen dit.

Historia

Christina har alltid velat lära sig mer. Under årens lopp har hon gått många kurser, utbildningar och varit med på många seminarier för att lära sig mer om kroppens självläkande förmågor. Läs hennes egna spännande hälsoresa här:

 • 1980-1990

  Vaccinationerna jag fick innan vi åkte iväg till Afrika satte ner hela mitt immunsystem. Jag önskar verkligen att jag då visste vad jag vet idag! Då skulle jag gjort mycket annorlunda! Eftersom mitt immunförsvaret var så dåligt fick jag hemska infektioner. Den jobbigaste av dem var en envis stafylokockinfektion. Den hade satt sig i lymfsystemet på mig och gav mig stora bölder. En gång räknade jag dem, men slutade när jag kommit till 75 stycken. Det höll på i några år och jag trodde inte jag någonsin skulle bli bra igen. Sjukvården i Afrika gav mig antibiotika. Bölderna försvann tillfälligt men kom tillbaka större och större. Till slut bestämde vi oss för att åka hem till Sverige. Då var jag var helt slut i hela kroppen och hade en mängd andra hälsoproblem.

  Min man Rikard sa att jag skulle åka till ett hälsohem i Dalarna som heter Masesgården. Innan jag anlände fastade jag i en vecka, och väl där fortsatte jag fastan en vecka till. Sedan började jag äta vegetariskt. På Masesgården träffade jag en duktig homeopat som gav mig många olika medikamenter. Äntligen! Nu verkade det som att livet höll på att komma tillbaka till mig igen.

  Så började min hälsoresa! Men det skulle fortfarande dröja lite innan det blev till mitt arbete. Följ med på tidslinjen för att läsa vidare.

 • 1990-1999

  Lilla Amanda som föddes på våren 1991 var ett litet regnbågsbarn. På grund av mina hälsoproblem hade jag inte heller en bra hormonbalans och hade därför innan Amanda haft ett missfall. Tyvärr fick vi genomlida en hemskt jobbig förlossning, värkarna varade i 30 timmar och till slut blev det kejsarsnitt.

  Något som gjorde det jobbigare var att Amanda dessutom var ett litet sjukligt barn; kanske inte så konstigt med tanke på hur sjuk jag själv hade varit både innan och under graviditeten.

  På fritiden brukade jag massera mina väninnor. De verkade uppskatta mina massagebehandlingar och uppmuntrade mig att utbilda mig och börja jobba med massage.

  1995 började jag därför utbilda mig till massageterapeut och startade kort därefter företaget Må Bra Invest. Snart hade jag långt fler kunder än jag hann med. Väntelistan att komma till mig var på flera månader.

  Samtidigt kände jag ofta att kundernas problem låg djupare än i hårda muskler. Jag började förstå att långsiktiga resultat måste komma inifrån. Så jag började erbjuda mina kunder hårmineralanalyser och startade även att ge föreläsningar om kost och hälsa.

 • 2000-2003

  I början av millenniet fick min man Rikard enorma magsmärtor. Läkarna betvivlade honom; de trodde att hans problem satt i psyket och erbjöd sig att skriva ut psykofarmaka. 

  Men jag trodde inte på dem! Jag hade ju vid det här laget börjat lära mig allt mer om den inre hälsan och bestämde mig för att lära mig så mycket jag bara kunde om matsmältningen. Då upptäckte jag vikten med matsmältningsenzymer. Jag köpte en burk till min man och efter att han bara hade hunnit äta enzymer i någon dag försvann hans magsmärtor som över en natt, och han fick aldrig tillbaka dem igen. 

  I samma veva började min 9-åriga dotter få allt värre magproblem och magsmärtor. På henne verkade inte matsmältningsenzymer vara lösningen.

  Jag kände nu starkare och starkare att det här måste jag bara lära mig mer om och hjälpa andra att förstå.

  Läs mer om vad som hände med min dotter i nästa sektion.

 • 2004-2008

  På grund av flytt från Ronneby till Trelleborg behövde jag starta upp mitt företag nästan från början. Under den här tiden började min dotters magproblem bli värre. Hon fick enorma kramper som gjorde att hon inte kunde gå till skolan. Tiden gick och hennes skolfrånvaro blev allt sämre. Att se sitt barn vara så sjukt och hjälplöst är fruktansvärt som mamma.

  Vi fick ingen vettig hjälp från läkare och även många alternativa terapeuter (kinesologer, biopater m.fl.). De verkade bara behandla symptomen och inte hitta grundorsaken. Jag hade nu börjat gå på Närings- och fytoterapiskolan i Stockholm. På skolan fick jag rådet att göra ett avföringstest. Svaret vi fick tillbaka var chockerande: hon hade två sorters amöbor, ett flertal parasiter, tre dåliga bakteriestammar. Samtidigt fanns mer eller mindre inga goda bakteriestammar alls. 

  Numera kan jag enkelt se sådana problem i mikroskopet och kan sätta in rätta åtgärder för en mage och tarm som inte fungerar.

  När vi väl visste orsaken till hennes problem kunde vi hjälpa hennes kropp och innan högstadiet var över var hon frisk, efter 7 års sjukdom. Vilken lättnad detta var!

 • 2009-2015

  Nu hade jag jobbat med näringsmedicin i flera år och det kom kunder från alla Sveriges hörn till mig. Det blev svårare att hela tiden ta emot samtal, så för att göra det enklare för kunder som "bara" behövde fylla på med kosttillskott, samt kunder som var "klara" med sin behandling men ville fortsätta köpa allmänna kosttillskott startade jag tillsammans med min bror en webbutik för att minska arbetsbelastningen. Så föddes företaget 5Code AB.

  Under denna tid var jag också frekvent ute och reste för att hålla utbildningar både för privatpersoner, företag, föreningar, men också för andra terapeuter.

 • 2016-2019

  2016 bestämde jag mig för att slå ihop företagen så det skulle bli enklare, och numera heter alla företagen Må Bra Naturligt i Trelleborg AB

  Jag fortsatte att ta emot klienter i min klinik. Kunderna som kommer till mig har varierande problem, men fortfarande är magproblem bland de vanligaste, tillsammans med olika hormonella problem och sköldkörtel/binjurar. 

  Hälsokostbutiken växte sig också starkare och under de här åren hade jag 2-4 deltidsanställda som hjälper mig med packning, bokföring, inköp och marknadsföring.

 • 2020-

  På grund av coronapandemin har personalstyrkan minskat och även mina konsultationer i klinik. Så jag har tagit på mig större ansvar på hälsokostbutiken och brukar packa på förmiddagarna och ha konsultationer på eftermiddagarna. Telefonkonsultationer är något som ökat mycket och tillsammans med bra laboratorietester tycker jag att det fungerar alldeles utmärkt att göra konsultation på distans.

  Detta år passade jag även på att fräscha upp min hemsida och har en del planer som jag snart kommer lansera. Tillsammans med min dotter har vi planer på att starta en podd och jag hoppas även på att snart komma igång och erbjuda virtuella utbildningar och onlinekurser. Mer om detta när det närmar sig!

Trivia om mig

 • Mina hobbys är att måla tavlor, jag älskar naturen och allt det vackra omkring oss. Jag känner en sådan harmoni och lugn i naturen och när vi reser bort har jag alltid med mina akvarellblock och färger. 
 • Förutom att måla har jag alltid älskat musik, och hade mycket glädje av min cello som jag spelade på i en del amatörorkestrar. Men det har jag slutat med för det kräver för mycket tid att hålla igång.
 • Min man och jag har de senaste 6 åren vandrat en hel del. Både här i Sverige men också på Mallorca som är en favoritö med så många fina vandringsleder. Det är kul vandra med ryggsäcken på ryggen och kikaren på magen och sen akvarellblocket som kommer fram när vi tar en paus vid något vackert ställe.
 • Varje morgon går jag min 30 minuters runda och känner att jag kommer igång. Kroppen vaknar. Lyssnar gärna på någon bok eller någon podd som jag känner ger mig lite inspiration. Efter det börjar dagen. Ofta tar jag lite hemmagjord müsli eller granola och frukt eller bär till. Sen börjar jobbdagen.
 • Jag är inte vegetarian men vi äter mycket grönsaker och äter vi kött är det naturkött som kommer från en bra leverantör på Bjärehalvön. Köper gärna närproducerat (gärna från Rekoringen) och ekologiskt i den mån det går. Jag älskar att laga hälsosam mat och bakar allt glutenfritt och mjölkfritt.

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB