Hemsidetips

 

Att hitta bra information om hälsa på nätet kan vara en ren djungel. Det kan varas vårt att veta vem man kan lita på när man googlar sig fram.
Så vi hoppas att den här listan av hemsidor vi tror och litar på, sådana vi faktiskt vill använda oss av när vi söker information kommer vara användvar för dig:

Hälsokostbutik

 • MåBra Naturligt är hälsokostbutiken som verkligen inte tummar på kvalitéer när det kommer till vilka kosttillskott som säljs. Med den uppsjö som finns av kosttillskott har MåBra Naturligt med sin duktiga och kunniga personal handplockat det bästa på marknaden. Här säljs även många olika analyser som jag ofta använder mig av i kliniken - som hårmineralanalys, tester för parasiter, SIBO, hormoner och allergier. Dessutom kan du hitta fertilitetsdator Daysy som jag rekommenderar kvinnor i fertil ålder att använda.

Leverantörer jag arbetar med

 • Alpha-Plus.se - har gettt mig oehört mycket. Förutom helt fantastiska kosttillskott, har jag varje år i många års tid alltid gått på flera av deras kurser. Framförallt uppskattar jag kurserna som hålls av deras grundare Peter Whilelmsson som också har ett flertal enormt bra böcker på sin författarlista - jag har nog varenda en av hans böcker här i kliniken och några har jag läst flera gånger. Så därför vill jag gärna tipsa om att de på sin hemsida uppdaterar ständigt med nya intressanta hälsoartiklar inom allt de senaste om hälsa.
 • Jiba - Jag har haft ett nära samarbete med Jiba i många år. Är så tacksam för deras expertis och kunskap. Ibland får man ett krångligt fall och jag har kanske aldrig hört talas om problemet innan (chikungunya liksom?!) så hör man av sig till Jiba och de har stenkoll och vet exakt vad som behövs och det fungerar alltid. De har ett stort sortiment av homeopatiska medel.
 • Helhetshälsa.se har jag haft förmånen att hålla x antal föreläsningar för ett par år sedan. Även om jag inte har samma samarbete med dem längre slutar jag inte använda deras helt fantastiska produkter som jag ofta märker att många mår bra av och behöver. 
 • Holistic.se Har sedan företaget grundades haft inriktningen på att utbilda andra inom hälsa, främs då oss terapeuter och jag har haft förmånen att gå på många av deras kurser och säljer även deras produkter i min klinik. Tänkte att jag skulle tipsa om att de har börjat med en hälsopodd som kan vara intressant att lyssna på.
 • Solgar är verkligen väletablerat kosttillskottsföretag på världsmarknaden. De har eget forskningscenter och ligger i framfarten.
 • Örtspecialisten har Sveriges bredaste sortiment av örter. Det var även Örtspecialistens grundare MicMacMullen som var instruktör när jag utbildade mig till fyto[ört]terapeut.
 • Vital Body & Soul har flertal många som varumärken som jag har haft mycket stor nytta av i min klinik.

 

Hälsoinformation

 

Svenska sidor:

 

 • MåBraNaturligt.se vill jag först och främst tipsa om då varje månad kan du läsa nya artiklar som jag skrivit på bloggen som finns där.
 • Funktionsmedicinsk tidskrift (som innan hette Näringsmedicinsk tidskrift): Jag har prenumererat på denna tidskrift i så många år jag kan inte komma ihåg. För varje nummer som kommer ut är jag lika ivirg att läsa deras alltid så intressanta artiklar. Är du intresserad av hälsa och vill ha bra Visserliggen publicerar de de flesta av deras artiklar inte digitalt utan i en tryckt tidskrift som man kan prenumerar på. Men vi ÄLSKAR den här tidskriften och använder den ofta som källa till våra bloggartiklar.
 • Hälsosidorna.se är en sida som funnits länge och innehåller oerhört många hälsoförklarande artiklar.
 • Ehdin.com - Sanna Ehdin förändrade mitt liv helt när hon gav ut "Den Självläkande Människan" 1999. Även om jag redan då var i hälsobranschen och hade varit intresserad av hälsa i över ett decennium var det den boken som fick mig att verkligen satsa än mer på att hjälpa människor. Det går att läka, det går att må bra och jag ville vara med och sprida det budskapet. Än idag fortsätter Sanna att sprida hälsobudskap och publicera böcker (jag har nog varenda en av dem med), men under tiden man väntar på att hennes nästa bok kommer ut kan man alltid förkovra sig i hennes blogg som innehåller mycket intressant. Visste du dessutom att Sanna Ehdin har ett helt fantastiskt hudvårdsmärke med helt rena ingredienser? Jag älskar personligen flertal av deras produkter. Du kan kolla in dem på måbranaturligt.se.
 • Vaccin.me är en viktig hemsida som tar upp det känsliga ämnet om vaccinernas nackdelar.
 • Kurera.se är en digital tidning berörande allt som har med hälsa att göra. Finns så mycket läsbart där.

 

Engelska sidor:

 • NCBI PubMed är online katalogen för alla studier. Så är det en särskild studie jag behöver få tag på kanske när jag skriver en bloggartikel eller när jag förbereder för en föreläsning vänder jag mig alltid till PubMed för att komma till källan och vara säker på att det jag påstår inte har blivit förvrängd på vägen.
 • GreenMedInfo - är en hemsida som också har fullt med hälsoartiklar för den vetgirige.

 

Hälsorecept

 

Att få reda på att man behöver ändra kosten är inte lätt för många. Därför måste jag ha bra recepthemsidor att hänvisa till. 

 

Svenska sidor

 

 • MåBraNaturligt.se har en hel del hälsorecept och hit hänvisar jag först och främst mina kunder. Här är alla recept glutenfria och mjölkfria (vilket är de två vanligaste livsmedlen som mina kunder behöver undvika). Något som nästan är krångligare och som många upptäckter de är allergiska mot är ägg och att hitta äggfria recept kan vara en labyrint - så här finns även äggfria recept samlade. Självklart är även recepten fria från raffinerat socker. Sen har alla lite olika behov. Vissa behöver minska på kött - och på Må Bra Naturligt finns det mycket vegetariskt och rawfood. En del de behöver öka sitt proteinintag och behöver kanske kolla på mer Keto, LCHF, Paleo recept vilket där också finns. Andra behöver göra en detox det första de gör och då behöver de ha idéer på vad de kan äta när de går på detox.
 • Nillas Kitchen är sidan för glutenfri bakning. Fantastiskt bra recept som jag bakat ofta och har inspirerat mig.
 • CleanLifestyle är en ganska ny blogg i jämförelse med de andra här. Men snabbt började skaparen bakom bloggen att inspirera med hälsosamma recpet både på sin blogg och på instagram.

Andra terapeuter:

Intressanta artiklar:

Kontakt

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB