tisdag, 05 juni 2012 09:40

Tarmrening början till en bra hälsa

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(4 röster)

Förstoppning

Förstoppning är ett vanligt problem som belastar kroppen. Det blir en så kallad självförgiftning. Hur kul är det? Förgifta sig själv!

Om avföring stannar kvar för länge i kroppen bildas det beläggningar på tarmväggen. Detta ruttnar så småningom och ger grogrund för en felaktig bakterieflora som då också snart tar över tarmen. 

Det som händer är att kroppen inte får den näring den behöver. Tanken är att blod ska gå in till tarmen och föra ut näringen därifrån till resten av kroppens alla celler och organ.
Men om blodet går in genom en tarm som är full med förstoppningsrester och beläggningar av gammal avföring som legat i massor med år, då blir det ingen näring som går ut till kroppens celler utan gifter! Detta belastar kroppen mycket.

Förgiftningen påverkar allt i kroppen, även om symptomerna kanske uttrycker sig i annat. Ex. trötthet, seghet i tanken och hjärnan, huvudvärk, annan form av värk t ex fibromyalgi, ibland leder det till eksem och psoriasis.

En ren tarm leder till en fungerande kropp.

Lymfan

Lymfan sitter som ett nät precis under huden och är en del av kroppen reningssystem. Lymfan blir belastad när tarmen inte fungerar. Det leder till smärtor i hud och muskler.

Fasta

Jag brukar ibland rekommendera att man gör en fasta på ca 1 vecka eller helst ännu längre och det som händer då är att kroppen får chans att bli av med gammalt skit (bokstavligt talat!).

Efter en sådan fasta brukar folk känna sig mer vitala och med mycket mer energi.

- LÄS MER: "Handfasta förslag till fasta"

Ibland händer det när de börjar äta igen att de får tillbaka värken. Men då kan man ju konstatera att det som de äter inte är någon bra föda eller att de kanske inte kan smälta den. Det kan också bero på att de har överkänslighet (s.k. IgG reaktioner). IgG reaktioner får man av en icke fungerande tarm.

Det finns många bra örter eller blandningar som jag använder mig av för att hjälpa folk att rena tarmen. Du kan alltid kontakta mig om du vill veta mer om dessa. 

- LÄS MER: "Detoxprodukter från Herba Plus"

Tarmfloran

Tarmen skall bestå av ca 85% av goda mjölksyrebakterier. Ibland slås dessa goda bakterier ut av olika anledningar.

Några orsaker till att det kan bli en dålig bakterieflora är: stress, felaktig kost, antibiotikakurer (som ofta slår hårt mot tarmen) eller andra läkemedel. Tittar man i Fass.se där man kan läsa om mediciner då kan man se att nästan alla mediciner har biverkningar och de påverkar ofta magen/tarmen på ett eller annat sätt.

- LÄS MER: "Därför bör du ta probiotikatillskott"

Vill man bli bra är tarmen avgörande att börja med

Tänk på renovera huset. Då river man ner det gamla först och sen för man in det nya. Man rengör innan man målar annars fastnar inte färgen. Därför börjar vi som jobbar med näring alltid med en rengöring av tarm.

Om ni vill ha hjälp att komma på rätt köl har jag haft glädjen att hjälpa många att få en bättre biokemi i kroppen vilket leder till en självläkning istället för en självförgiftning.

MåBra
Christina Sjöqvist

Läs 23894 gånger Senast ändrad fredag, 12 juni 2020 04:46
Christina Sjöqvist

Christina är utbildad näringsterapeut och har utöver detta tillägnat sig kunskaper inom massage, akupunktur, hårmineralanalys, irisdiagnostik och basmedicin.

Hon startade sitt första hälsoföretag 1997 och har sedan dess fått stora kunskaper och kunnat hjjälpa många att uppnå hälsa. Både via sin klinik i Trelleborg där hon hjälper kunder individuellt men också genom att hålla föreläsningar runt om i landet.

Relaterade artiklar (efter tagg)

1 kommentar

  • Kommentarlänk Johan Wahlström torsdag, 21 juni 2012 10:05 postad av Johan Wahlström

    Tack för att du lyfter fram betydelsen av en ren tarm, utan plack. Jag har hållit i över 130 tarmreningskurer som är en fasta på 7 dygn. Varje dag fylls tarmen med fastedryck och en matsked örter och varje morgon tömms tarmen med en omvänd osmoseffekt. Kuren kom till Sverige på 80 talet och jag är den enda i hela Europa som håller på med denna detoxkur på heltid. Läs mer på http://www.tarmrening.se Mvh Johan

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB